Днес ще ви предложим един вариант какво да си сготвите за вечеря, за да нахраните семейството по един задоволителен и вкусен начин, без да е прекалено сложно и скъпо.
Печено месо приготвено по този начин става толкова вкусно, че няма как да му устоите, така че не само ще се хареса на вкусовите ви рецептори, но и ще зарадва цялото семейство
Свинско печено в плик
СЪСТАВКИ
1.5 кг свинско филе
2 скилидки чесън
1 морков
0.5 лчервено сухо вино
100 г кашкавал
1 лук
сол, черен пипер на вкус
куркума на вкус
ПОДГОТОВКА
Измийте месото, изсушете и направете 3 разреза. Разтрийте месото със сол, пипер, куркума и оставете за 30-60 минути да попият хубаво подправките
Нарежете лука на случаен принцип, и изпържете до прозрачност. Настъргайте морковите върху груби ренде и добавете към лука. Гответе за 5-10 минути.
Настържете кашкавал и добавете към сместа от моркови и лук. С получената маса напълнете разрезите в свинското месо.
Налейте вино в плика, завържете го здраво и направете 1-2 дупки отгоре.
Месото се пече във фурна, предварително загрята до 180 градуса за 1,5 часа. Отстранете плика от готовото месо, премахнетет конеца и по-скоро сервирайте на масата! Нарежете на части перпендикулярно на разрезите, в които се намира плънката - така месото ще изглежда много екзотично
Разбира се, печено месо е добро само по себе си, но под тази форма няма как да не съберете овациите, а да не говорим колко крехко и сочно става месото.