Вкусно свинско руло , което не само изглежда красиво в чинията, но и има и страхотен вкус. Опитайте тази оригинална рецепта за Свинско по гъзарски и всички ще й се насладят на масата! Новият ви кулинарен шедьовър се нуждае само от шепа продукти и мъничко време за подготовка:
Свинско по гъзарски
Продукти:
1200 г свински пържоли (цяло парче свинско филе)
10 г чесън
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л.
2 супени лъжици подправка за месо (на вкус)
сол и смлян черен пипер на вкус
200 г топено сирене
Приготвяне:
Нарежете месото на тънки пържоли.
Покрийте пържолките с прозрачно хранително фолио и ги начукайте, за да се изтънят хубаво.
Нарежете чесъна, смесете го с дижонската горчица, червения пипер, другите подправки и сол.
След това добавете топеното сирене и разбъркайте добре.
Сложете на дъска две начукани пържолки, като застъпите краищата им. С чука минете мястото на "снадката", така че да се закрепят една за друга. След това намажете месото с приготвената по-горе смес.
Сега внимателно хванете единия край на месото и започнете да го навивате на руло по диагонал, като същевременно свивате в единия край като охлювче. Оставете свободен края на месото и там поставете нова пържолка. Начукайте с чука за месо, за да се закрепи за вече оформеното руло и повторете процедурата с намазването и навиването.
Фиксирайте рулото с две дървени шишчета на кръст, за да го закрепите и го поставете върху тавичка, покрита с фолио.
Намажете отгоре с останалата смес.
Печете месото в предварително загрята фурна на 200°C за около 30-40 минути.
Готово!
Може да сервирате.
Да ви е сладко!