Свинско по италиански за заслужили гладници: и месцето крехко, и сосчето вкусно - мамма миа:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свинско по италиански за заслужили гладници: и месцето крехко, и сосчето вкусно - мамма миа:
Свинско по италиански за заслужили гладници: и месцето крехко, и сосчето вкусно - мамма миа:
8889
Свинско по италиански за заслужили гладници: и месцето крехко, и сосчето вкусно - мамма миа:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Порчетта е италиански специалитет , който в своята същност представлява пълнено прасенце . Но понеже е минало доста време от създаването на оригиналната рецепта, днес повечето италиански домакини предпочитат да пълнят не цяло прасе, а тънко парче свинско, което навиват на руло и пекат.

Непременно опитайте тази италианска рецепта за пълнено свинско - ще се превърне в гвоздея на програмата на всеки семеен празник.

Свинско Порчетта - пълнено свинско руло по италиански

Продукти:

1 (1,5) кг свинска плешка

2 с.л.градински чай

3 с.л.настъргана портокалова кора

2 с.л.семена от копър

2 с.л.розмарин

6 скилидки чесън

2-3 ч.л.сол

3 ч.л.зехтин

1/2 ч.л.смлян черен пипер

Приготвяне:

Месото трябва да се измие под течаща вода, след което да се разрязва по дължина, но не до края, а за да се получи тънко цяло парче, от което след това можете да оформите руло.

свинско месо

На места, където слоят месо е бил по-дебел, трябва да направите коси разрези.

рязане на месо

След това трябва да го намажете със зехтин и поръсете със сол.

свинско руло

След това отгоре поръсете с листа от градински чай, розмарин, черен пипер, семена от копър, настърганата портокалова кора и чесъна. Добре е да използвате пресни подправки, ако може да намерите.

свинско с подправки

Всичко увийте в стегнато руло.

свинско руло пълнено

Завържете го със здрав конец и го оставете в хладилник за три часа или най-добре през нощта.

свинско руло

После намажете месото с размекнато масло и поставете в дълбока форма. Първите двадесет минути печете при температура от около 230 градуса.

месо под фолио

След това още един час печете на 120 градуса. Последните десет минути печете под фолио.

Става направо мозък!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft