800 гр. свинско филе (рибица)
100 гр. ориз
100 гр. моркови
100 гр. праз лук
2 суп. лъж. соев сос
40 гр. стафиди
4 с.л растително масло
1 суп. лъж. черен пипер
1 суп. лъж. сол
Свинското филе се нарязва така, че да прилича на лист, който после да навием на руло. В нагорещеното растително масло са запържва оризът, добавят се лукът, морковите, стафидите, соевият сос и чаша топла вода. Леко се задушават, добавя се солта и две щипки черен пипер. Тази плънка се слага върху филето. Навива се на руло и се зашива с игла и конец. Намазва се с растително масло и се поръсва с черен пипер. Рулото се поставя в подходящ съд, залива се с една чаша топла вода, останалото растително масло, половин чаша червено вино и се пече в умерена фурна, като се обръща, за да се зачерви равномерно от всички страни. След като се извади от фурната се маха конецът и рулото се нарязва на по - дебели филии.