Свинско руло с кайма и маслини
28 Февруари 2013
21085
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. свинско месо
4 с.л. майонеза
200 гр. кайма
100 гр. сланина
1 връзка магданоз
100-150 гр. маслини без костилки
сол
черен пипер
Месото се измива и се подсушава. В средата му се прави разрез, така че да се получи равен тънък пласт. Начуква се, натрива се със сол, пипер и майонезата. Каймата се овкусява с подправки на вкус и се намазва върху месото на тънък слой. Отгоре се поставят тънки резени сланина. Поръсва се с магданоза и се нареждат маслините цели. Месото се навива на руло, като краищата се забождат с клечка за зъби. Завива се във фолио и се пече около един час на 220 С.
След това фолиото се маха, за да се запече рулото отгоре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари