свинско месо - 6 пържоли
олио - около 1/2 ч.ч.
сметана - 1 голяма опаковка заквасена
гъби - 300 г
лук - 1-2 глави
чесън - 3 скилидки, пресовани
вино - 1 и 1/2 ч.ч. бяло
галета - 1-2 с.л.
сол
черен пипер
кашкавал - на око, за поръсване
Накиснете свинското в половин чаша бяло вино, сол и черен пипер за 1/2 час. След това леко го подсушете и го изпържете в малко количество олио. Изпържените пържоли се нареждат в подходяща тава.
В същия тиган запържете нарязания лук, после чесъна и нарязаните гъби. Оставете да се задуши и щом зеленчуците омекнат, добавете чаша бяло вино. Изчакайте за заври, поръсете със сол, черен пипер, галетата и сметаната.
Щом сосът кипне, свалете от огъня и залейте с него пържолите. Отгоре настържете кашкавал на око и сложете да се пече до зачервяване.