400 гр. свинско месо
2 глави кромид лук
300 гр. зрял боб
4 червени чушки – печени
4 люти чушки (по желание)
2 домата
черен пипер, джоджен, чубрица - на вкус
олио
сол на вкус
Най-добре е бобът да се накисне в студена вода от вечерта. Накиснатия боб отцедете и сварете. Месото измийте добре и нарежете на дребни кубчета. Запържете свинското в загрят тиган с малко олио/зехтин. Щом месото се задуши, добавете сварения боб, нарязания ситно лук, печените чушки (нарязани на ивички). Овкусете с подправките на вкус. Доматите настържете и прибавете към ястието. Оставете боба да ври на тих огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти и месото се свари напълно. Свалете го от огъня, разпределете в глинени гювечета. Гювечетата запечете във фурната за 10-15 минути и по желание добавете към всяко люта чушка.