Свинско с боб в гювече

вход през zajenata.bg
Свинско с боб в гювече
admin
Добавена от: admin
48731
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. свинско месо 
2 глави кромид лук 
300 гр. зрял боб
4 червени чушки – печени 
4 люти чушки (по желание)
2 домата 
черен пипер, джоджен, чубрица - на вкус
олио
сол на вкус
 

Най-добре е бобът да се накисне в студена вода от вечерта. Накиснатия боб отцедете и сварете. Месото измийте добре и нарежете на дребни кубчета. Запържете свинското в загрят тиган с малко олио/зехтин. Щом месото се задуши, добавете сварения боб, нарязания ситно лук, печените чушки (нарязани на ивички). Овкусете с подправките на вкус. Доматите настържете и прибавете към ястието. Оставете боба да ври на тих огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти и месото се свари напълно. Свалете го от огъня, разпределете в глинени гювечета. Гювечетата запечете във фурната за 10-15 минути и по желание добавете към всяко люта чушка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft