Свинско с горчица и кленов сироп

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско с горчица и кленов сироп
Свинско с горчица и кленов сироп
admin
Добавена от: admin
7972
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 свински медальона - около 300 гр. всеки
1 с.л. брашно
2 с.л. зехтин
1 глава червен лук, нарязан на тънко
200 мл зеленчуков бульон
2 с.л. кленов сироп
2 с.л. зърнеста горчица
сокът от 1 лимон

Нарежете свинското на ивички с дебелина около 3 см. Сложете брашното, заедно с малко сол и черен пипер, в найлонов плик, прибавете нарязаното месо, след това затворете плика и разтърсете добре, за да се покрие свинското равномерно с брашно. Нагрейте зехтина в дълбок тиган с незалепващо покритие и бързо запържете месото до покафеняване. Продължете да пържите около 5 минути, след това извадете в затоплена чиния и покрийте с фолио. Сложете в тигана лука и запържете бързо, докато леко се оцвети. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Прибавете бульона и оставете да заври. Варете няколко минути, докато се редуцира течността, объркайте вътре кленовия сироп, горчицата и лимоновия сок, след което отново оставете да заври при непрекъснато бъркане.
Върнете свинското в тигана и оставете да поври на бавен огън още няколко минути, докато омекне добре. Поръсете с малко магданоз и поднесете топло! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft