1 кг свинско контра филе
300 г моркови
300 г пресни печурки
100 г маслини
100 г краве масло
200 мл бяло вино
4 скилидки чесън
4 парченца топено сирене
3 кисели краставички
1 връзка магданоз
4 с. л. брашно
бял пипер и сол на вкус
Месото се нарязва на медальони. Медальоните се поръсват със сол и шарен пипер и се запържват в нагорещен тиган от двете страни. След това се подреждат в йенска тенджера. Гъбите се нарязват на филийки, а морковите – на кръгчета и се задушават с част от маслото. Прибавят се нарязаните на колелца кисели краставички, посолява се и се подправя с бял пипер. Сместа се изсипва върху месото. Брашното се сипва в сух тиган и се нагрява. Топеното сирене се разтопява в 100 мл гореща вода и се прибавя към брашното. Слага се останалото масло и когато сместа се сгъсти, се налива виното. Месото и зеленчуците се заливат с готовия сос, добавят се маслините и тенджерата се затваря с капак или с готварско фолио. Слага се в предварително загрята на 150 градуса фурна, температурата се увеличава на 200 градуса и се пече 40 минути.
Поднесете готовите медалиони върху зеленчуково канапе, покрити с гъбите и соса.