Свинско с кисело зеле и бира
22 Декември 2011
35205
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
700 г свински гърди
1 бр. кисела зелка
100 мл зелева чорба
200 мл бира
4 скилидки чесън
1/2 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
6 с.л. олио
1 с.л. кафява захар
1 ч.л. ким
сол
черен пипер
Гърдите се нарязват и се слагат в тава. Поръсват се с нарязания чесън, сол и черен пипер. Пекат се за 10 минути в предварително загрята фурна на 250 С и се изваждат. Зелето се нарязва, поставя се в тава, поръсва се с кафявата захар, стритите бульони, нарязания на ситно лук, кима и бирата. Разбърква се добре, покрива се с фолио и се пече около 1 час при 180 С. Изважда се тавата от фурната и върху зелето се нареждат свинските гърди. Поливат се със зелева чорба и олио, покриват се отново с фолиото и се пекат 1 час при 180 С.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари