Свинско с манатарки

вход през zajenata.bg
Свинско с манатарки
admin
Добавена от: admin
63734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр свинско филе
50-60 гр сухи манатарки
малко бяло брашно
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
50 гр. бекон
1 чаена лъжичка Вегета
малко сол
малко черен пипер
1 супена лъжица пресен магданоз
1/2 чаена лъжичка мащерка
олио за готвене
няколко дафинови листа


Накиснете гъбите в топла вода и ги оставете да престоят 10-15 минути (не изхвърляйте водата, след като ги извадите).


Свинското месо нарежете на филийки (дебели около 8 мм), след това малко ги изтънете с чук за пържоли и ги оваляйте в брашното.
Сложете ги да се запържат в загрятата мазнинао (колкото да се оцветят приятно), а след това ги извадете от тигана и оставете на топло.
В същата мазнина, в която се е пържило месото, добавете ситно нарязания лук и бекона, нарязан на тънки ивици или кубчета, и ги запържете заедно.
Щом се запържи беконът, добавете ситно нарязания или счукан чесън и отцедените гъби, залейте с водата, в която са киснали гъбите, и оставете да се задушава около 10-15 минути.
Върнете месото в тигана, добавете виното, сол, черен пипер на вкус, Вегетата, а при необходимост - още малко вода (почти да покрие месото). Задушавайте на умерена температура около 25-30 минути.
По желание можете да добавите малко сметана за готвене, за да се сгъсти сосът. Сложете сметаната, разбъркайте и изчакайте минута-две сосът да заври, след това свалете тигана настрана.
Добавете магданоз, мащерка или други подправки по желание и разбъркайте.
Сервирайте с гарнитура от ньоки или картофено пюре, и украсете с по едно дафиново листче.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft