Свинското с паста и зеленчуци е една от тези бързи и лесни рецепти, подходящи както за вашата вкусна вечеря , така и за вашият неделен обяд. Ще си призная, че в началото бях малко скептична, но след като опитах ястието бях приятно изненадана от уникалната комбинация.
Продукти:
1 ч.л. смлян кимион
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
250 гр. обезкостено свинско филе, нарязано на тънки ленти
1 супена лъжица олио
2 скилидки чесън, смлян
1 чаена чаша пилешки бульон
1/2 чаша портокалов сок
2 супени лъжици ябълков оцет
1/2 супена лъжици кафява захар
2 средни моркови, нарязани на кръгчета
1 супена лъжица царевично нишесте
1/2 чаша нарязан зелен лук
250 гр. паста, сварена и изцедена
Начин на приготвяне:
Сложете кимиона, солта и черния пипер в средно голяма купа и добавете свинското месо към тях, като ги разбъркате добре.
Загрейте олиото в голям тефлонов тиган на средно висока температура. Добавете свинското месо и лука. Запържете парченцата месо за около 2 минути или докато се позапържат.
Смесете в малка купа бульона, портокаловия сок, оцета и кафявата захар. Запазете 1/4 чаша от получената смес, а останалата изсипете в тигана с месото. Добавете морковите и оставете да заври, като намалите топлината до средна. Оставете да се вари за около 7-8 минути.
Разтворете царевичното брашно с останала част от сместа. Добавете получената смес към продуктите в тигана, като бъркате постоянно, за да сгъстите соса. Добавете зеленият лук и оставете да заври. След това оставете да покъкри за още една минута и свалете ястието от котлона.
Смесете ястието с пастата и сервирайте веднага.