Свинско с прясно зеле в гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско с прясно зеле в гювеч
Свинско с прясно зеле в гювеч
admin
Добавена от: admin
124791
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

прясно зеле - 1 кг или повече, според вкуса
свинско месо - 1 кг (от плешка или шарено месо, може смес от месо и наденички)
1-2 моркова
1 глава кромид лук
200-300 гр. домати /или 1 малка консерва домати/
5-6 скилидки чесън
червен пипер и сол - на вкус
олио
 

Месото се почиства от тлъстините и предварително се сварява в подсолена вода, докато омекне почти напълно. Зелето се нарязва на ивички и се намачква с 1-2 ч.л. сол в голяма купа, като се оставя да поседи така със солта. В малко олио се запържват нарязания лук и моркови, добавя се чесънът и запръжката се слага на дъното на гювеча. Добавя се намачканото зеле, поръсва се с червен пипер и се добавя малко от бульона, в който е вряло месото. Отгоре се подрежда месото и зелето се залива с още малко олио. Съдът се затваря и се слага да се пече в загрята предварително силна фурна. Ястието се наблюдава и разбърква от време на време. Когато се запече почти до готовност, към зелето се прибавят нарязаните (или пасирани) домати и се разбърква добре. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус, след което се запича без капак за още 15-20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft