700 свинско филе
3 средно големи глави кромид лук
3 скилидки чесън
2 чушки
2 домата
3 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
500 мл зеленчуков бульон
150 г замразен грах (може да замените със зрял боб)
1/2 ч. л. сладък червен пипер
черен пипер
сол
Свинското се измива добре, почиства се от евентуални тлъстини и се подсушава. Нарязва се на по-тънки парченца. Лукът и чесънът се нарязват на дребно, а чушките - на ивички. Доматите се режат на дребни кубчета (може да замените с домати от консерва, ако нямате пресни. Филето се запържва за няколко минути от всяка страна в сгорещеното олио, след което се овкусява с черен пипер и сол. Прибавят се лукът, чесънът и чушките и се задушават с месото 2-3 минути, след което в ястието се изсипват доматеното пюре и грахът. Оставят се да се задушат при непрекъснато бъркане около 2 минути. Задушените зеленчуци и месото се заливат с бульона, след което съдът се покрива с капак и се оставя на бавен огън 20-тина минути, като периодично се разбърква. Добавят му се доматите и се оставя да поври с тях още малко (15 минути). Добавят се останалите подправки на вкус и след 5 минути съдът се дръпва от котлона.