Свинско яхния с бамя
20 Септември 2013
20160
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 килограм свинско месо
500 грама сушена бамя
2 глави стар кромид лук
1/2 чаена чаша олио
2 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици брашно
сол на вкус
Бамята се накисва за през нощта в студена вода, след което се почиства. Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Месото, нарязано на не много големи късове, се запържва заедно с лука в тенджерата в която ще се готви. След като се позачерви, при него се поставя и нарязаната бамя и много малко топла вода, оставя се да ври на тих огън без да се бърка. Когато ястието е почти готово, се добавят доматеното пюре и размито в малко вода брашно. Доварява се за кратко, колкото да се свари и брашното.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари