Сега без тях не сядаме на масата! Световните патладжани на леля-Леки и ароматни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сега без тях не сядаме на масата! Световните патладжани на леля-Леки и ароматни
Сега без тях не сядаме на масата! Световните патладжани на леля-Леки и ароматни
123931
Сега без тях не сядаме на масата! Световните патладжани на леля-Леки и ароматни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусно е! Опитайте се да приготвите патладжан по тази рецепта, и това ще бъде вашият любим начин за приготвяне на патладжани. За пълна готовност, на ястието са му нужни 3-5 дни, но още на следващия ден може да започнете да ядете от него, защото е толкова вкусно!
Как да приготвим патладжаните

СЪСТАВКИ

  • 5-6 патладжана
  • 10 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици вода
  • 100-150 мл.
оцет
  • 5 дафинови листа
  • 8 грама черен пипер
  • 4 семена бахар
  • 1 с. л. сол
  • 1 с. л. захар
  • 1 с. л. гъст мед
  • 1 с. л. растително масло
  • ПРИГОТВЯНЕ

    Излейте 0,5 л вода в тенджера, след това добавете всички подправки от списъка: оцет, дафинови листа, черен пипер и бахар, сол, захар, мед и растително масло. Саламурата да заври и я оставете да се охлади.

    Сега приготвяме патладжаните. Те не трябва да бъдат презрели. ги почистим от кожата, и нарежем на филийки около 8-10 мм дебелина. За да се премахне горчивината, се поръсват със сол и се оставят за 20 минути.

    Докато саламурата се охлажда и горчивият сок на патладжаните изтич , продължете да приготвяте съставките. Вземете 2 глави чесън, обелете ги и нарежете на тънки филийки. Чесънът е необходим за марината. Изстискайте патладжаните от горчивия сок и ги запържете докато станат златисто кафяви. След това ги оставете да се охладят.

    Когато патладжаните се охладят, поставете ги за съхранение.

    Както е на снимката: Вземете съда с патладжаните, потапяте в саламурата и подреждате в тава. Поставете патладжаните по-плътно. Поставете първия ред, поставете 2-3 парчета нарязан чесън на всяко парче. На върха се поставя още една редица от патладжани и отново чесън. Поставете всички патладжани и приготвен чесън. По желание, чесънът може да е по-малко.

    Накрая излейте върху патладжаните останалата саламура. Колкото по-дълго стоят патладжаните в саламурата, толкова по-добре. Поставете ги в хладилника.

    С тази рецепта, те ще бъдат готови за 3-5 дни. Но можете да започнете да ядете и преди това. Вкусът, разбира се, ще бъде различен. След първия ден ще стане по-наситен, на третия ден ще станат по-вкусни..
    Можете да мариновате патладжаните за зимата. Само чесънът ще трябва да се вари със саламурата. Вкусните патладжани са подходящи за всеки празник като лека закуска. Те могат да се сервират и за обяд.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft