Корите на плодовете и зеленчуците могат да бъдат превърнати в естествен лек за много заболявания. Как да ги използваме правилно?
Често ние изхвърляме кората на киви, както и от картофи, банани, ябълки и портокали.
Ще се изненадате, но в кората на някои плодове и зеленчуци има повече витамини , отколкото в самия плод!
Как да използваме кората на плодове и зеленчуци за здраве и красота . Прочетете и разберете!
Полезни съвети:
1. Кори от банан
Ще се изненадате, но дори и обелка от банан може да ви бъде помощник. Неговите стягащи свойства имат положителен ефект при заболявания на стомаха и кървене на рани от различен произход. Банановите кори може да се приложи, за да синини и натъртвания. Полезни също за облекчаване на подуване. Банановите обелки за премахване брадавици и могат да бъдат използвани като естествен ексфолиант за лице, шия и деколте.
2.
В кората на киви има три пъти повече антиоксиданти и фибри. Кората на киви има противоракови, противовъзпалителни и анти-алергични свойства.
3. Кора от тиква
В кората на тиква има много цинк. Той има отлични бариерни свойства. Кори от тиква може да се използват за подобряване на здравето и борба с гъбични инфекции и паразити. Също така, те съдържат каротин, който предотвратява рак.
4. Кората на нови картофи
Богат на вещества, които имат благотворен ефект върху тялото. Предотвратяване на алергии, тахикардия и хипертония. Представете, в кората на картофи съдържа половината дневна стойност на фибри, калий, желязо, фосфор, цинк и витамин С. Така че е по-добре да се готви нови картофи, без да ги бяло
5.Люспите на чесъна
Те помагат на организма да се бори с остаряването и да поддържат добрата работа на сърцето.
Кората на плодовете и зеленчуците може да се приготви отделно като чай. По този начин може да се използва обвивката на чесъна и стария лук. Печена тиква спокойно може да се консумира с кората, както и младите картофи. Можете да ги добавите към супата и ястия от зеленчуци и месо. Също така е възможно от тях да направят най-различни билкови чайове и тинктури.