Сега вече и обелките не изхвърлям! Няма да повярвате, колко били полезни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Сега вече и обелките не изхвърлям! Няма да повярвате, колко били полезни!
8160
Снимков материал: pixabay.com
Сега вече и обелките не изхвърлям! Няма да повярвате, колко били полезни!

Корите на плодовете и зеленчуците могат да бъдат превърнати в естествен лек за много заболявания. Как да ги използваме правилно?

Често ние изхвърляме кората на киви, както и от картофи, банани, ябълки и портокали.

Ще се изненадате, но в кората на някои плодове и зеленчуци има повече витамини , отколкото в самия плод!

Как да използваме кората на плодове и зеленчуци за здраве и красота . Прочетете и разберете!

Полезни съвети:

1. Кори от банан

Ще се изненадате, но дори и обелка от банан може да ви бъде помощник. Неговите стягащи свойства имат положителен ефект при заболявания на стомаха и кървене на рани от различен произход. Банановите кори може да се приложи, за да синини и натъртвания. Полезни също за облекчаване на подуване. Банановите обелки за премахване брадавици и могат да бъдат използвани като естествен ексфолиант за лице, шия и деколте.

2.

Кори от киви

В кората на киви има три пъти повече антиоксиданти и фибри. Кората на киви има противоракови, противовъзпалителни и анти-алергични свойства.

3. Кора от тиква

В кората на тиква има много цинк. Той има отлични бариерни свойства. Кори от тиква може да се използват за подобряване на здравето и борба с гъбични инфекции и паразити. Също така, те съдържат каротин, който предотвратява рак.

4. Кората на нови картофи

Богат на вещества, които имат благотворен ефект върху тялото. Предотвратяване на алергии, тахикардия и хипертония. Представете, в кората на картофи съдържа половината дневна стойност на фибри, калий, желязо, фосфор, цинк и витамин С. Така че е по-добре да се готви нови картофи, без да ги бяло

5.Люспите на чесъна

Те помагат на организма да се бори с остаряването и да поддържат добрата работа на сърцето.

Кората на плодовете и зеленчуците може да се приготви отделно като чай. По този начин може да се използва обвивката на чесъна и стария лук. Печена тиква спокойно може да се консумира с кората, както и младите картофи. Можете да ги добавите към супата и ястия от зеленчуци и месо. Също така е възможно от тях да направят най-различни билкови чайове и тинктури.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft