Сега всеки може да си приготви хрупкавото пиле на KFC по тайна рецепта от 1940 г! Божествено е!
31 Август 2016
32617
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Близо 67 години (от 1940 г.) компанията KFC ревностно пази в тайна рецептата си за пиле и едва съвсем наскоро вестник Chicago Tribune я публикува. Оригиналната рецепта на "11 билки и подправки" разкрил на изданието племенникът на полковник Сандърс. Човекът я намерил в записките на втората съпруга на основателя на KFC.
И ето я легендарната рецепта, която ви позволява да приготвите най-вкусното пиле в света.
Време за приготвяне: 30 минути
Време за мариноване: 20-30 минути
Време за печене: 15-18 минути
Дози: 4
- 2 чаши брашно
- 2/3 с. л. сол
- 1/2 с. л. сушени листа от мащерка
- 1/2 с. л. сушени листа от босилек
- 1/3 с. л. сух риган
- 1 супена лъжица целина на прах
- 1 супена лъжица смлян черен пипер
- 1 супена лъжица суха горчица
- 4 супени лъжици червен пипер
- 2 супени лъжици чесън на прах
- 1 супена лъжица джинджифил на прах
- 3 супени лъжици смлян бял пипер
- 1 чаша обезмаслена сметана
- 1 разбито яйце
- 1 пиле, нарязано на парчета; гърдите трябва да се нарежат на две парчета, за да се изпържат добре
- рапично олио
- Смесете брашното и подправкито в една купа.
- Смесете сметаната и яйцето в друга купа. Потопете пилето в сметановата смес и го оставете там на стайна температура в продължение на 20-30 минути.
- Извадете пилето от сметаната и изчакайте да се изкапе добре от излишната течност.
След това оваляйте пилешките парчета в брашнената смес с подправки, така че цялото пиле да е добре покрито, след което изтупайте излишното. Сложете пилето на решетка и го оставете да престои 20 минути.
Докато пилето се маринова, налейте 7-8 см олио в тиган с дебели стени и високи страни, и заргейте на средно-висока температура - 175 ° C (използвайте кухненски термометър за измерване на температурата). Когато температурата достигне 175 ° С, намалете я на умерена. Пържете месото по 3-4 парчета едновременно до златисто-кафява коричка за 15-18 минути, като го обърнете веднъж. Готовото пиле отцедете от мазнината върху с хартиени кърпи.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари