Сега всеки може да си приготви хрупкавото пиле на KFC по тайна рецепта от 1940 г! Божествено е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сега всеки може да си приготви хрупкавото пиле на KFC по тайна рецепта от 1940 г! Божествено е!
Сега всеки може да си приготви хрупкавото пиле на KFC по тайна рецепта от 1940 г! Божествено е!
32617
Сега всеки може да си приготви хрупкавото пиле на KFC по тайна рецепта от 1940 г! Божествено е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Близо 67 години (от 1940 г.) компанията KFC ревностно пази в тайна рецептата си за пиле и едва съвсем наскоро вестник Chicago Tribune я публикува. Оригиналната рецепта на "11 билки и подправки" разкрил на изданието племенникът на полковник Сандърс. Човекът я намерил в записките на втората съпруга на основателя на KFC.

И ето я легендарната рецепта, която ви позволява да приготвите най-вкусното пиле в света.

Време за приготвяне: 30 минути 
Време за мариноване: 20-30 минути 
Време за печене: 15-18 минути 
Дози: 4

Съставки:

  • 2 чаши брашно
  • 2/3 с. л. сол
  • 1/2 с. л. сушени листа от мащерка
  • 1/2 с. л. сушени листа от босилек
  • 1/3 с. л. сух риган
  • 1 супена лъжица целина на прах
  • 1 супена лъжица смлян черен пипер
  • 1 супена лъжица суха горчица
  • 4 супени лъжици червен пипер
  • 2 супени лъжици чесън на прах
  • 1 супена лъжица джинджифил на прах
  • 3 супени лъжици смлян бял пипер
  • 1 чаша обезмаслена сметана
  • 1 разбито яйце
  • 1 пиле, нарязано на парчета; гърдите трябва да се нарежат на две парчета, за да се изпържат добре
  • рапично олио

 

  1. Смесете брашното и подправкито в една купа.
  2. Смесете сметаната и яйцето в друга купа. Потопете пилето в сметановата смес и го оставете там на стайна температура в продължение на 20-30 минути.
  3. Извадете пилето от сметаната и изчакайте да се изкапе добре от излишната течност.
След това оваляйте пилешките парчета в брашнената смес с подправки, така че цялото пиле да е добре покрито, след което изтупайте излишното. Сложете пилето на решетка и го оставете да престои 20 минути.
  • Докато пилето се маринова, налейте 7-8 см олио в тиган с дебели стени и високи страни, и заргейте на средно-висока температура - 175 ° C (използвайте кухненски термометър за измерване на температурата). Когато температурата достигне 175 ° С, намалете я на умерена. Пържете месото по 3-4 парчета едновременно до златисто-кафява коричка за 15-18 минути, като го обърнете веднъж. Готовото пиле отцедете от мазнината върху с хартиени кърпи.
  • Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft