Сега готвя ориз само така-Резултатът-снимка само за кулинарно списание

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сега готвя ориз само така-Резултатът-снимка само за кулинарно списание
Сега готвя ориз само така-Резултатът-снимка само за кулинарно списание
30616
Сега готвя ориз само така-Резултатът-снимка само за кулинарно списание
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Оризът може да се яде от почти всеки човек, който е на диета, дете, хора с бъбречни, чернодробни и други заболявания. Глутенът почти напълно липсва в този продукт.

Не само това, има поне 80 процента от сложните въглехидрати.

Има много разновидности на тази зърнена култура. Тази култура се обработва по различни начини. Има див ориз, полиран и дори на пара. За здравето е най-предпочитано да ядете див ориз. Когато протича процесът на термична обработка, неполирания ориз не губи формата си, но и в завършен вид не се слепва, той остава ронлив. Въпреки много предимства, цената на такъв продукт е много по-висока.

Дори да нямате пари за закупуване на скъп ориз, с тези съвети ястието ви ще бъде вкусно и ронливо.

Ориз за гарнитура

Какво се изисква.

  • 1 чаша всякакъв ориз.
  • 400 милилитра вода.
  • 40 грама масло.
  • 1 чаена лъжичка сол.

Как да го приготвя?

На първо място изплакнете продукта добре. В купа с ориз е необходимо да се излее толкова много вода, че да покрие напълно зърното. Измийте  старателно с ръце и изцедете водата, в която се отделя нишестето. Това трябва да се прави толкова много пъти, докато водата е кристално чиста.

След това изсипете студена вода в ориз и оставете за няколко часа.

След това отново изплакнете ориза. Сложете продукта в тигана, напълнете с вода и добавете необходимите компоненти.

След като водата заври, гответе за около 3 минути. След това добавете олиото и солта. Затворете капака, намалете котлона и оставете ориза да къкри за половин час.

Оризът ще се окаже просто перфектен, ронлив и красив. Готовият продукт, който можете да използвате за най-различни цели. Можете да готвите различни гювечи, зърнени храни, да добавите като гарнитура към месото. В същото време може да се използва и за приготвяне на вкусни торти, остава само да добавите допълнителен пълнеж.

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft