Сега ще ви кажа една тайна: свекърва ми ме научи на тези чебуреки, нали е рускиня и знае много тарикатски рецепти, а тази е най- добрата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сега ще ви кажа една тайна: свекърва ми ме научи на тези чебуреки, нали е рускиня и знае много тарикатски рецепти, а тази е най- добрата
Сега ще ви кажа една тайна: свекърва ми ме научи на тези чебуреки, нали е рускиня и знае много...
30983
 Сега ще ви кажа една тайна: свекърва ми ме научи на тези чебуреки, нали е рускиня и знае много тарикатски рецепти, а тази е най- добрата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Въпреки факта, че тиквичките не разполагат с ясно изразен вкус, ястията с този зеленчук са особено популярни. Днес, решихме да ви споделим любимата си рецепта за невероятни чебуреки с тиквички.

Те по нищо не отстъпват на класическия вкус на чебуреки от тесто.

Опитайте, ще ви харесат!

 

Как да приготвите вкусни тиквички?

Съставки:
0,5 кг тиквички
2 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
160 грама брашно
20 грама нишесте
350 мл. прясно мляко
15 грама магданоз
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1/2 чаена лъжичка сол
500 грама смляно пиле
1 глава лук
50 мл вода
1 чаена лъжичка подправка за пиле

 

Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на кубчета, а след това се смилат в блендер.

Добавят се към тях яйцата, брашното и нишестето. Разбъркайте всичко до еднородна консистенция.

Добавете към гъстата смес прясно мляко и разбъркайте отново всичко с помощта на блендер.

Добавете ситно нарязания магданоз, 1/4 чаена лъжичка сол и черен пипер. Отново смесете всичко и оставете сместа да се накисне в продължение на 10 минути.

Накълцайте лука с помощта на блендер и го смесете с каймата от пиле. Добавете 1/4 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер.

Добавете към мляното месо студена вода и го запържете в тиган. По време на пърженето добавете подправките.

Когато месото изстине, можете да започнете пърженето на чебуреките. За да направите това, изсипете не много голямо количество от сместа в тиган, така че да се образува една голяма палачинка. По време на пърженето, от едната страна по средата сложете малко от мляното пилешко.

С помощта на лопатка покрийте единия край на палачинката и оформете като чебуреки.

Вижте още: Торта, подходяща за всеки повод! Много е вкусна!

Тиквените чебуреки е необходимо да се сервират горещи. По-добре е да се поднесат със заквасена сметана, тъй като са лятно ястие.
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft