Сега ще ви покажем точно колко са важни яйцата в печенето на сладкиш? Нито повече, нито по- малко, а точната бройка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сега ще ви покажем точно колко са важни яйцата в печенето на сладкиш? Нито повече, нито по- малко, а точната бройка
Сега ще ви покажем точно колко са важни яйцата в печенето на сладкиш? Нито повече, нито по-...
6464
Сега ще ви покажем точно колко са важни яйцата в печенето на сладкиш? Нито повече, нито по- малко, а точната бройка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знаем, че яйцата са един от най-важните елементи в една рецепта. След като става дума за печене на сладкиши, то яйцата са спойката, която придава структура, влажност, цвят, даже вкус на рецептата.

Знаем още от бабите си колко е важно да използваме яйцата в печенето по правилния начин.

Разбиваме ги грижливо със захарта, внимаваме да не попадат жълтъци при белтъците при разделянето им и т.н. все неща, от които зависи качествения резултат на печивото ни.

Да сложим по-малко или твърде много яйца обаче, може да се окаже проблем, тъй като може да повреди структурата на печивото ни (в зависимост от вида му, разбира се).

 

Случвало ни се е да се озовем без яйца или пък да имаме само 1 яйце, в този момент си спомняме, че баба слагаше изрично 3 бр яйца в блатовете... За да не се чудим повече над въпроса "какво ще стане, ако сложа само 1 яйце или пък въобще да не слагам яйца в блата?", вижте следната снимка.

Самър Стоун, сътрудник-блогър, представя един нагледен експеримент, доказващ важността на точната бройка яйца.

На снимката виждате 5 еднакви блата, направени съответно без яйца, с 1, с 2 , с 3 и с 4 броя яйца.

Ето какво показват и резултатите:

1. Блат без яйца е нисък, прекалено гъст и се разпада при рязане.

2. Блат с 1 яйце е не толкова гъст и успява да се отреже добро парче.

3. Блат с 2 яйца е по-висок в сравнение с другите два, има здрава структура и се режат красиви парчета.

4. Блат с 3 яйца е още по-бухнал, по-ярък и вече има пухкава структура.

5. Блат с 4 яйца е отново нисък, прекалено стегнат откъм структура, дори жилав.

 

Какво доказва експеримента?

 

Трябва добре да знаем за коя рецепта можем да слагаме повече яйца, без да се притесняваме. Явно в блатовете не бива да се слагат повече от 3 яйца, тъй като това идва прекалено. Виждате че без яйца и с твърде много яйца крайният резултат е един и същ (далеч от задоволителен).

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft