Днес ще ви предложим да приготвите едно ястие, в което каймата играе роля на сочна обвивка – месна запеканка. Можете да използвате, както свинска, така и телешка кайма или смес.
Необходими съставки:
Телешка кайма – 700 грама
Лук – 1 брой
Галета – 100 грама
Яйца – 4 броя
Чесън – 2 скилидки
Бекон – 120 грама
Крема сирене – 200 грама
Кашкавал – 100 грама
Сол – на вкус
Черен пипер – на вкус
Приготвяне:
В каймата добавете нарязан лук, галета, 1 яйце, пресован чесън, сол и черен пипер.
Всичко разбъркайте добре.
Поставете каймата в тавичка, направете вдлъбнатина в средата с помощта на лъжица.
Беконът нарежете на тънки филийки, застелете вдлъбнатината и напълнете с крема сирене.
Отгоре сложете солидно количество кашкавал и изсипете останалите яйца.
Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. Готово е!
Месният деликатес си подхожда добре с картофено пюре или пък с по-необичайната гарнитура – задушена тиква. Плънката може да се разнообрази с домати и чушки или да използвате заквасена сметана вместо крема сирене.