Тази рецепта е за невероятно предястие от пиле. Приготвя се лесно, а изглежда така, сякаш сте прекарали часове в кухнята
Пилешкото руло може да бъде направено през нощта, което ще спести много време в деня на важно събитие.
Тази рецепта е за невероятно предястие от пиле. Приготвя се лесно, а изглежда така, сякаш сте прекарали часове в кухнята
Пилешкото руло може да бъде направено през нощта, което ще спести много време в деня на важно събитие.
Необходими продукти:
1 малко пиле
500 грама гъби
100 грама печен шам фъстък
1 глава лук
сол, подправки на вкус
Начин на приготвяне:
1. Внимателно отстранете кожата на пилето. Месото се отделя от костите и се реже на средни по големина парченца.
2. Гъбите и лукът се нарязват на ситно и се запържват в малко количество растително масло.
3. Обелете черупките на шамфъстъка. Прибавете го към гъбите и пилешкото. Добавете подправки и сол на вкус и разбъркайте старателно.
4. Разпределете плънката върху пилето и увийте на руло.
5. Увийте рулото във фолио, затворете краищата и поставете във фурната за 50 минути при температура 180-200 градуса. Готовото руло оставете да се охлади и след това поставете за няколко часа в хладилника.
Отстранете фолиото и нарежете на филийки. Сочното пиле се комбинира с ароматните гъби и вкусния шамфъстък. Всички ще останат доволни!