Седях и гледах с отворена уста, свекърва ми наряза един хляб на ромб и това, което приготви е любимата ми рецепта вече

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Седях и гледах с отворена уста, свекърва ми наряза един хляб на ромб и това, което приготви е любимата ми рецепта вече
Седях и гледах с отворена уста, свекърва ми наряза един хляб на ромб и това, което приготви е...
416514
Седях и гледах с отворена уста, свекърва ми наряза един хляб на ромб и това, което приготви е любимата ми рецепта вече
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на хляб за прехрана е едно от най-старите занимания, а хлябът – един от най-старите продукти в човешката история. Първите сведения за правенето му са от късната неолитна епоха, а първите хлебни изделия са били най-вероятно под формата на изпечена зърнена каша, приготвена от едросмляно зърно и вода.

Вкусният български хляб е любимо тестено изделие, без което никой не сяда на трапезата си.

Доста народи ползват хляба като символ в различни ритуали и обреди, а в България той е символ на гостоприемството и по традиция официалните гости се посрещат с хляб и сол или с хляб и мед. В натовареното ни ежедневие хлябът приготвен в комбинация с различни натурални продукти и зеленчуци заема основно място в
хранителното ни меню

О, колко обичам хляб! Знаете ли, когато хората питат – “Какво бихте направили, ако попаднете на необитаем остров и имате само безкраен запас от хляб?!” – Аз отговарям, че най-вероятно ще ям тостери, а ако имам късмет, те ще бъдат с масло.

Със сигурност мога да кажа, че хлябът – това е нещото, от което никога няма да се откажа. Само си представете, отивате в пекарната и купувате хляба топъл и ароматен – какво по-хубаво би могло да има от това?

А после започвате да режете ароматния хляб във формата на ромб. Ще попитате за какво?Но когато узнах причината … да, и аз ще се опитам да направя същото!

В действителност, има много варианти, които ще ви зарадват не по-малко от хляба, изваден току-що от фурната.

Ние говорим за ястия, в основата на които е хлябът. Ето едно от тези ястия. Става въпрос за чеснов хляб със сирене.

Ммм, на мен вече слюнките ми потекоха! Представете си само този аромат и вкус на масло, неповторимо! Мисля, че веднага ще изтичате до магазина за един самун, ако разбира се, нямате!



Е, мисля, че аз бих добавила тук зелени подправки или бекон … А вие, какво бихте добавили?


 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft