Селска баница

вход през zajenata.bg
Селска баница
admin
Добавена от: admin
57177
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - 1 кг
прясно мляко - 2 л
яйца - 8 броя
сирене - 300 г
мазнина - 150 г свинска мас или масло
олио - малко повече от 1 ч.ч.
мая - 10 - 15 капки мая за сирене
сол - на вкус

Замесва се тесто от брашното, 600 мл хладка вода, олиото, малко сол, което не трябва да бъде прекалено твърдо. Поръсва се с брашно и се оставя да почине за 20-тина минути.
От тестото се оформят малки топчета, които също се оставят да починат за 15 минути. След това се разточват на тънки кори и се оставят леко да засъхнат разстлани.
Намазнява се обилно тава и започват да се редят корите, като се намазват с малко мазнина и се поръсват с малко сирене.
Прясното мляко се загрява до към 35 градуса и се слага в него маята за сирене. Разбърква се добре и съдът се завива за 30-40 минути с дебела кърпа. След това към подсиреното мляко се добавят яйцата и се разбърква.
С тази заливка се полива баницата, предварително разрязана на квадрати. Слага се да се пече в загряна фурна на 170-180 градуса за 15 минути или докато е готова. Изважда се и се покрива с кърпа да се задуши. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft