За всички любители на месото ...
Необходимо е:
1-2 кг смесено месо: пилешко, свинско, телешко, агнешко, говеждо
1-2 глави лук
500-800 гр гъби
сол и черен пипер
масло
готова супа (пакетирана)
смляни сухи подправка и други подправки по желание
Приготвяне:
- Месото нарежете на кубчета с размер колкото една хапка. За това ястие е необходимо от три до пет различни видове месо. Можете да използвате и мляно говеждо месо, от което ще направите малки ќюфтенца.
- Гъбите измийте добре и ги нарежете на 4 части. Лука пък нарежете на ленти.
- Всички съставки ги поставете в една тава за печене (хубаво е да бъде глинено гърне), добавете сол, черен пипер, смляни сухи подправки, готовата супа (предварително разтворена) и други подправки, ако желаете.
- Сложете за малка на котлона, докато загрее фурната на 150 градуса и после сложете да се печат около 2 часа. Накрая махнете капака, за да запече малко ястието.