Може да е простичко, но е супер вкусно! Тези печени чушки с доматен сос са може би идеалната лятна манджичка , която хем засища, хем радва небцето. Приготвя се много лесно, а с комат прясно изпечен хляб и бучка сирене е истинско удоволствие на трапезата.
Селска манджичка с чушки и доматен сос
Продукти:
1 кг зелени чушки
1,5 кг домати
1 глава лук
няколко скилидки чесън
магданоз
захар
сол
Приготвяне:
Изпечете чушките и ги сложете в тенджера или плик (а може и вестник), за да се задушат и да се обелят по-лесно. След като ги обелите, ги наредете в тавичка. В загрята мазнина запържете лука и чесъна, добавете настърганите домати. Посолете и оставете да къкрят на огъня. След като доматите изврат до желаната гъстота, подправете доматения сос на вкус със сол, черен пипер и други подправки по желание. Малко преди да го дръпнете от котлона, добавете и малко захар, за да убиете киселинността на доматите.
Залейте чушките с доматения сос и поръсете щедро с нарязан магданоз.
Да ви е сладко!