Печени чушки, варени яйчица и бяло сирене - тези вкусни продукти са в основата на още по-вкусната Селска топеница , която ви предлагаме днес. Фантастично добра комбинация с комат пресен хляб, а опушеният аромат на печените чушки те кара да посягаш още и още.
Селска топеница с печени чушки
Продукти:
6-7 червени чушки
150 г бяло сирене (краве или овче)
1-2 скилидки чесън (коригирайте количеството на вкус)
Около 0,5 лимон (коригирайте киселината на вкус)
3- 4 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка чили на прах или червен пипер на прах
Сол и черен пипер
За сервиране - бял хляб
Продукти:
Изпечете чушките на скара (или във фурната), докато кожата им хване загар. Още горещи ги увийте във вестник или ги сложете в тенджера - да се задушат хубаво. След това ги обелете и отстранете сърцевината. Накълцайте ги на ситно.
Натрошете сиренето с вилица. Скилидката чесън настържете на ситно. Смесете сиренето, чушките, лимона, лютия пипер и чесъна. Подправете със сол и черен пипер. Ако ще сервирате сместа директно, поръсете със зехтин и разбъркайте.
Ако ще сервирате сместа по-късно, съхранявайте я в хладилника и поръсете със зехтин непосредствено преди сервиране и разбъркайте. Това ще предотврати втвърдяването на зехтина в хладилника.
Поднесете с късове пресен хляб, най-добре домашен.
Да ви е сладко!