![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В дълбок съд се смесват брашното, солта, маята, захарта и олиото, и с хладка вода се замесва меко тесто. Тестото се разделя на 4 части и всяка част се разточва на малка коричка, която се поставя върху намазнен плот. Така се прави с всички 4 топки. Корите се поръсват с олио и тестото се оставя да почине (т.е. да стане меко и по-лесно за теглене).
Една малка хитрина: когато се замесва тестото, се добавя чаена лъжичка алкохолен оцет, за да не се къса при дърпането.
След 15 минути се взема една кора и се разтяга, доколкото позволява тестото (колкото по-тънка, толкова по-хубаво). Разтеглената кора се пръска с масло, върху нея се поставя сирене (или друга плънка по желание) и се сгъва като плик. Отделя се настрана.
Същата процедура се прави и с втората кора. Когато е разтеглена, се поръсва с масло и сирене, и върху нея в средата се поставя пликът от първата кора, а върху нея се завива втората.
Процедурата е същата и с останалите 2 кори. Готовият голям плик се поставя в намазнена тавичка и се пръска с масло. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 30-тина минути.