15 мл. зехтин
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
1 консерва x 425 гр. нарязани домати
1 кг. замразен зеленчуков микс
захар, сол и прясно смлян черен пипер
2 опаковки чеснов сос на прах
400 мл вода
250 мл настъргано сирене Чедър
1500 мл. предварително приготвено и подправено картофено пюре (може и от пакетче - 6 x 250 мл)
45 мл разтопено масло
30 мл нарязан магданоз
Загрейте зехтина в тиган за сос и сложете вътре лука. Задушете до прозрачно. Прибавете доматите и замразените зеленчуци. Подправете на вкус и оставете да заври. Гответе без капак, като разбърквате често, докато течността значително намалее.
Разбийте соса на прах с водата и го добавете към зеленчуците. Бъркайте сместа, докато се сгъсти. Махнете от огъня, разбъркайте вътре сиренето и излейте сместа в намазнена тавичка.
Отгоре с лъжица нанесете картофеното пюре равномерно, като го загладите добре. Смесете разтопеното масло и магданоза и поръсете върху пюрето. Запечете за 10 минути във фурната, загрята предварително на 190ºC, преди да поднесете.