Селски курабии със стафиди - колкото повече седят, толкова по-вкусни стават! Пръхкави и мекички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Селски курабии със стафиди - колкото повече седят, толкова по-вкусни стават! Пръхкави и мекички:
Селски курабии със стафиди - колкото повече седят, толкова по-вкусни стават! Пръхкави и мекички:
9634
Селски курабии със стафиди - колкото повече седят, толкова по-вкусни стават! Пръхкави и мекички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Навремето, когато бях ученичка, мама задължително ми правеше тези Напукани курабии , когато заминавах на екскурзия. Мекички, ароматни и много вкусни, те освен това са и много трайни - колкото повече седят, толкова повече омекват и вкусът им става по-наситен.

Една позабравена рецепта за селски курабии , която сигурно и вие сте опитвали като деца. Ето необходимите продукти:

Напукани селски курабии

Продукти:

2 разбити яйца

1 чаша (200 мл) захар

1 чаша кисело мляко

½ чаша олио

1 бакпулвер

1 равна лъжица сода бикарбонат

700 г брашно (+-)

200 г стафиди

Приготвяне:

Замесете тесто от 2 яйца, 1 чаша захар, 1 чаша кисело мляко, ½ чаша олио, 1 бакпулвер, 1 плоска лъжица сода бикарбонат и около 700 гр. брашно.

Тестото не трябва да е много меко. След като се заглади хубаво, добавете 200 г стафиди и омесете отново.

Късайте топчета като по-малко яйце, сплескайте ги малко и ги наредете в намазнена тава.

Пекат се на 200 градуса около 20 минути. По желание се заливат с предварително приготвен гъст захарен сироп и се връщат във фурната за още 2-3 минути.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft