Селски омлет за градски условия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Селски омлет за градски условия
Селски омлет за градски условия
9924
Селски омлет за градски условия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кадифената консистенция на тиквата се съчетава прекрасно с отличителния вкус на праза в това семпло и бързо ястие с яйца.

Сервирайте с варени картофи или картофено пюре.

 

Продукти за 4 порции

2 супени лъжици олио

3 стръка праз, нарязан на кръгчета

Тиква, около 500 г, обелена и нарязана на малки кубчета

2 супени лъжици смлени на ситно орехи

8 яйца

125 мл заквасена сметана

3 супени лъжици настърган пармезан или друго твърдо сирене

2 листа пресен градински чай или малка връзка див лук, около 20 г, нарязан

 

Инструкции

1 -Пригответе праза и тиквата – Загрейте олиото в тежък чугунен тиган или тиган с незалепващо покритие (с диаметър 25-30 см), който би могъл да се използва във фурната (увийте дръжката с фолио). Поставете праза и тиквата в тигана и разбъркайте добре.

Запържете на умерен огън за 10 минути или докато омекнат, като бъркате често. Добавете орехите и разбъркайте.

2 -Пригответе яйцата – Докато зеленчуците се пържат, счупете яйцата в голяма купа. Добавете сметаната, пармезана и зелените подправки. Посолете и разбъркайте добре с вилица. Сложете сместа в тигана. Намалете огъня и дръжте на котлона 4-5 минути или докато сместа се стегне. Междувременно загрейте фурната на 220 градуса.

3 -Запечете отгоре – Пъхнете тигана във фурната и печете 2-3 минути или докато омлетът бухне и стане златистокафяв. Консумирайте горещ или топъл, нарязан като парчета торта.

 

Кулинарни съвети

Пробвайте различни комбинации от зеленчуци вместо плънката от тиква и праз. Ето някои предложения:

Заменете тиквата с 300 грама ситно нарязани гъби в стъпка 1.

Или опитайте 50 г едро нарязани домати и 3 ситно нарязани чушки. Запържете зеленчуците за 5 минути в стъпка 1, след което добавете 2 счукани скилидки чесън към яйчената смес.

За сервиране – Пригответе варени картофи или пюре от тях и сервирайте за гарнитура.

Можете да направите и любимата си салата според сезона.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft