Селски ябълков пай

вход през zajenata.bg
Селски ябълков пай
admin
Добавена от: admin
28025
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

225 гр. по-кисел сорт ябълки, обелени, почистени от семето и нарязани на малки парченца 
сокът на половин лимон
225 гр. бяло брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
115 гр. масло, нарязано на малки парченца
115 гр. светла кафява захар
1 голямо яйце, разбито
2-4 с.л. прясно мляко
25 гр. тъмна кафява захар (Демерара)
1 ч.л. смляна канела

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и покрийте с хартия за печене кръгла форма с диаметър около 18 см. Смесете ябълките с лимоновия сок. Пресейте брашното в купа и добавете бакпулвера. Прибавете маслото и с пръсти го втрийте в брашното, докато се образуват ситни трохи. Добавете захарта, след това разбитото яйце и 3/4 от ябълките, объркайте всичко добре. Добавете по малко от млякото, така че да се получи кексово тесто, след това изсипете в приготвената форма.
Разпръснете останалите ябълки върху тестото, след това смесете тъмно кафявата захар с канелата и поръсете върху ябълките. Сложете пая във фурната и печете 45 – 50 минути, докато стане златисто-кафяв на цвят и твърд на допир. 
Оставете го да се охлади във формата 10-тина минути, след което внимателно го обърнете върху кухненска решетка. Поднесете топъл със сметана, или оставете да изстине и сервирайте като обикновен сладкиш.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft