Селско кисело зеле с гърди-Мозък става-Слагате зелето в тавата, добавяте полуготовите гърди и...
19 Януари 2022
2925
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
- кисело зеле - 1 бр.
- средна свински гърди - 1 кг
- дафинов лист - 2 листенца
- черен пипер - 1 ч.л.
- млян бахар - 4 зърна
- чесън - 4 скилидки
- червен пипер - 1 с.л. равна
- олио - 1/3 ч.ч.
Нарежете киселото зеле на ситно.
Сложете го в съд за готвене. Добавете 1 ч.ч. от зелевия сок и 1 ч.ч. вода. Добавете олиото и червения пипер. Гответе до омекване на слаб огън. Междувременно, сложете нарязаните гърди в тава за печене. Изпечете ги във фурна до полуготовност. Когато зелето омекне, изсипете го в тавата при гърдите. Добавете към свинското с кисело зеле дафиновия лист, черния пипер, бахара и нарязаните скилидки чесън. Запечете ястието до кафеникав загар
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари