Селско редено в гърненце - върхът на домашните гозби! Поднесеш го и настава празник в къщата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Селско редено в гърненце - върхът на домашните гозби! Поднесеш го и настава празник в къщата:
Селско редено в гърненце - върхът на домашните гозби! Поднесеш го и настава празник в къщата:
4738
Селско редено в гърненце - върхът на домашните гозби! Поднесеш го и настава празник в къщата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако се чудите какво да приготвите за голям семеен обяд (или вечеря), предлагаме ви това Селско месце в гърненце - домашна гозба , която ще задоволи и най-капризния вкус! Месо, картофи, гъби и ароматно вино - добавете подправки и вкусът на месото ще се разгърне и ще заухае божествено! Ето лесната рецепта:

Селско месце в гърненце

Продукти:

300 г свинско месо

300 г телешко месо

300 г пилешка пържола

300 г цели гъби (от буркан)

150 мл вино

150 мл вода

50 мл доматен сос

1 зелена чушка

3 глави лук

3 скилдки чесън

2 бр. големи картофи

сол, черен пипер, суха подправка (универсална), шарена сол

6 ленти кашкавал

3 готови плескавици с кашкавал, оформени на малки кюфтета (може да ги направите и сами от кайма по избор)

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на ситно и се овкусява със сол и черен пипер. През това време в леко загрято олио се запържва лукът, предварително нарязан на ситно, след което се добавя наситнената чушка и едва след това се добавя овкусеното и нарязано месо.

месо в гърне

Запържваме и месото, след което добавяме нарязаните на кубчета картофи и чесъна, след което запържваме още малко и накрая добавяме гъбите и доматения сос. Оставяме на огъня да къкри още 5 минути при внимателно бъркане, след което добавяме виното, водата и подправките (сол, подправки, черен пипер) по желание.

кюфтета в гърне

Отгоре се нареждат малките кюфтенца. Цялата така приготвена смес изсипваме в гювеч, захлупваме и печем в загрята на 250 градуса фурна да къкри 2 часа, след което намаляваме на 200 и продължаваме да готвим още час.

селско месо в гърне

Накрая изваждаме гювеча, отгоре слагаме кашкавала и връщаме във фурната за още 15 минути или докато кашкавалът се разтопи.

месо в гърне по селски

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft