500 г брашно
150 г бадеми, баланширани и обелени
50 г захар
150 г запечен сусам
1 ч.л. смлян анасон
1 ч.л. канела
500 мл орехово олио (или друго, неутрално или фъстъчено)
50 г течен мед
150 г стопено масло
50 г пудра захар
Бадемите се запичат в сух тиган до тъмно златисто. Няколко се отделят за украса, останалите се нарязват на едро. Брашното се запича в сух тиган, докато стане равномерно средно кафяво (бърка се често). Оставя се да изстине. Сусамът се смила на едро или се счуква добре. В голяма купа се смесват всички съставки, без пудрата захар. Мачка се до получаване на хомогенна смес. Консистенцията е като влажен пясък или изронена тахан халва. В плато се оформя на конус, поръсва се с пудра захар и се украсява с отделените запечени бадеми.
Добре затворена сместа е трайна 2 месеца.