До дни проф. Христо Мермерски ще получи патент за рецепта на уникално кисело мляко , чието производството започва с пълна сила след месец.
Още: белите кофички с „професорското” мляко, което ще бъде евтино и достъпно за всички, ще съдържат 5 полезни бактерии / засега секретна информация!/. Заедно с т.нар. пребиотик те се превръщат в непробиваеми за рака бариери.
Наша фирма - производителка само чака сигнал и е готова със старта на „ Мляко Мермерски ”. Опитният експерт по хранене Петър Смилов обаче предлага при закваската му – тя се прави при 40 градуса по Целзий, да се добавя и пчелен мед, с което лечебните качества ще се увеличат с още едно. Медът не губи свойствата си при такава температура. С негова помощ млякото още по-лесно ще изхвърля навън всички токсини от човешкото тяло.
Мине ли обаче медът през термична обработка дори само при 44 -45 градуса, той губи качествата си и за нищо не става. „Течният, който се продава по улиците, не е мед!”, напомни проф. Мермерски. Ако искаме да е истински, трябва да търсим единствено захаросания. Всеки истински мед се захаросва след няколко месеца, това става по-бавно с акациевия.
Освен рак и атеросклероза, какво още ще лекува новото кисело мляко? Според автора му то ще има 10 лечебни качества, дължащи се на осемте незаменими аминокиселини в него, без които човешкият организъм не може. Примерно, не е тайна, че антибиотиците съсипват цялата микрофлора в червата на болния човек и го очакват куп беди. Някои си мислят, че кофичка обикновено мляко успешно решава този проблем - пълна илюзия. Защото то съдържа единствено лактобацилус стрептококус , който не е достатъчен за лютата битка при възстановяването на унищожената полезна флора. Докато в новото мляко ще има и т.нар.пребиотик, който пък се захваща за пробиотика. Те заедно се хранят с отровите в организма, които лесно изхвърляме. „Млякото на Мермерски” действа добре на сърцето, а хората, които имат вродена непоносимост към млечните продукти, най-сетне ще си отдъхнат. Спокойно ще го ядат и целият им организъм - от устната кухина до правото черво, ще бъде пречистен. Защото е много важно в храносмилателния тракт да няма болестотворни микроорганизма.