Сервирах го към основното ястие, а гостите само от него хапваха и всички искаха рецептата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сервирах го към основното ястие, а гостите само от него хапваха и всички искаха рецептата!
Сервирах го към основното ястие, а гостите само от него хапваха и всички искаха рецептата!
30896
Сервирах го към основното ястие, а гостите само от него хапваха и всички искаха рецептата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този хляб на тиган се прави много лесно, направо изненадващо!

Предлагаме ви рецептата за хляб на тиган. Голяма вкусотия е, а приготвянето му е наистина много лесно.

Готов е за нищо и никаквите 45 минутки, ще го харесате със сигурност.

Лесен и вкусен хляб на тиган

Трябват ни 500 грама брашно, 10 грама бакпулвер, олио, около 150 грама хладка вода, една лъжица сол, една лъжичка захар.

Чуден и вкусен е този домашен хляб, който си правим сами и става наистина бързо, само за има-няма 45 минутки. Но заедно със самото приготовление.

Първо трябва да вземем една купа и в нея да смесим брашното с бакпулвера, солта и захарта. Наливаме след това олиото и бъркаме с лъжица, но може и с ръка – докато стане на трохи.

После малко по малко наливаме вътре и водата, която задължително трябва да бъде хладка, но не и студена. Отново бъркаме хубаво, докато се получи средно меко и нелепнещо тесто.

Оставяме го да престои някъде настрани за около 10-15 минутки, а после го взимаме и от него започваме да си правим топки. През това време пускаме да се нагрява един голям и сух тиган.

Взимаме всяка една от топките и я разточваме с големина, колкото е самото дъно на тигана. Мятаме разточеното тесто в тиганчето и печем по близо 5 минутки от всяка страна.

Този вкусен хляб на тиган се консумира, докато е още топъл и дори горещ. Става тройно по-вкусен ако го намажете с малко масълце. А може и да го гарнирате с нещо по ваше желание – сирене, кашкавал, чесънче или друго.

Сервирайте го към основното ястие и ще видите как пръстите ще си оближете с него. В пъти е по-вкусен от купешкия, а и знаете отлично как сте го правили и какво точно има в него.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft