Как се правят пухкави палачинки ? Монахинята сестра Анастасия знае това най-добре. Тя добавя към тестото за палачинки съставки, които правят ястието леко и пухкаво като облак.
Пухкави и вкусни палачинки
Едва ли има човек, който да не обича палачинки.
Обикновено искаме това ястие да е пухкаво. Понякога обаче палачинките се получават твърде твърди и сухи. Време е да променим това. Затова нека при първа възможност използваме рецептата на сестра Анастасия за пухкави палачинки. Сестрата налива мляко и вода в тестото. Този патент придава на ястието очакваната пухкавост.
Снимка: Pinterest
Как се правят палачинките на сестра Анастасия ?
Продукти:
- 300 г пшенично брашно
- ½ чаша вода
- 1 ½ чаши мляко
- щипка сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 2 яйца
- олио за пържене
Приготвяне:
Ще започнем да приготвяме палачинки, като налеем млякото и водата в дълбок съд. Добавете пресятото брашно, яйцата, щипка сол и захарта. Смесете съставките до гладкост. Поставете ги в хладилника за 20-30 минути.
Така и палачинките ще станат пухкави. След това загрейте олиото в тиган и изпържете палачинките от охладеното тесто. Те трябва да придобият приятен златисто-червен цвят. Палачинките са готови за сервиране.
Снимка: Pinterest
Сервирайте палачинки с любимите си плънки. Добавихме малко захар към тестото, така че да е подходящо за сладък вариант. Сирене с плодове, конфитюр или ябълков сос се съчетават перфектно тук. Струва си да опитате рецептата на сестра Анастасия, защото гарантира пухкав резултат в чинията.
Снимка: Pinterest
Вода и мляко в тестото и след това охлаждане в хладилник ще накарат палачинките да зарадват всички с пухкавостта си. Този трик ще бъде полезен във всяка кухня. Гарантирано вкусни и пухкави палачинки.
Снимка: Pinterest