Тези пънчета от лазаня с пълнеж са страшно вкусни и лесни
Предлагаме ви рецептата за пънчета от лазаня с пълнеж . Правят се бързо и лесно, а стават толкова вкусни, че се топят в устата.
Много вкусни стават тези пънчета от лазаня с пълнеж
Трябват ни един пакет лазаня, четири домата, една глава червен лук, 150 грама маслини без костилка, 300 грама извара, 200 грама настърган кашкавал, една чушка, щипка босилек, магданоз, сол на вкус.
Първо е необходимо да си обелим доматите, а после да ги настържем и да ги сгъстим леко в тигана до получаване на сос. Подправяме ги със сол, щипка босилек и щипка захар, за да не киселеят толкова.
Взимаме една дълбока купа и в нея разбъркваме настъргания кашкавал заедно с изварата, нарязаната чушка, магданоза, лука и нарязаните маслини.
Листата от лазанята ги потапяме в подсолена и вряща вода за около пет минутки, но един по един. После взимаме първия готов лист и го намазваме с дебел слой от пълнежа и го завиваме на руло.
Това руло после го режем на две или три парчета, за да се получат пънчета, които обръщаме в тавата. Същото правим и с останалите листа от лазанята.
След като всички пънчета са напълнени и подредени, ги нареждаме хубаво в едно елипсовидно плато или в тавичка. Отгоре ги поливаме с готовия вече доматен сос и ги поръсваме с настърган кашкавал.
Накрая ги пъхаме във фурната, където се пекат за около 30 минутки. Добре е ако предварително сме загряли фурната, преди да ги сложим в нея.
Чуднички стават тези пънчета от лазаня с плънка, така че не се колебайте да ги предложите и на приятели, като ви дойдат на гости. Интересни и много апетитни стават.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!