Сибирски шашлик
21 Ноември 2012
15372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 кг. шарено свинско или овче месо
400 ml оцет
4 глави лук
5 дафинови листа
5 зърна бахар
2 ч. л. захар
черен пипер
сол
Месото се нарязва на едри кубчета (100 - 150 гр.). Приготвя се марината от солта, оцета, захарта, дафиновия лист, едната глава лук (нарязана на ивички) и бахара. Месото се залива и се оставя се да се маринова за 24 часа. Останалите глави лук се разрязват на две и се разслояват. Парчетата месо се нанизват на шишове, като между парчетата се нанизва и люспа лук. Шишовете се пекат на барбекю, на висока температура, като се обръщат от време на време и се пръскат с останалата марината, за да не изсъхват.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари