Сиренки без брашно - лесни и чудесни
1 Юни 2015
159679
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Вземете изварата и я стрийте на каша. Може и с помощта на преса за картофи.
2. В отделна чиния разбийте яйцата и изсипете вътре гриса. Оставете да набъбне за 2-3 минути.
3. Объркайте яйцата в изварата и разбъркайте добре с лъжица.
4. Прибавете нишестето.
5. Добавете захарта и ванилията (през това време тиганът трябва вече да е загрят).
Получената смес се разделя на порции със супена лъжица. Оформят се сиренки, като се овалват в брашно.
Слагат се върху добре загрята тиган и се пържат на умерен огън до златисто-кафяво.
Поднасят се леко охладени (поръсени с малко ванилена захар).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари