Сиренки-душички без яйца - вкусотия на вкусотиите! И за мляко, и за чай, а с кафе са супер:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сиренки-душички без яйца - вкусотия на вкусотиите! И за мляко, и за чай, а с кафе са супер:
Сиренки-душички без яйца - вкусотия на вкусотиите! И за мляко, и за чай, а с кафе са супер:
27918
Сиренки-душички без яйца - вкусотия на вкусотиите! И за мляко, и за чай, а с кафе са супер:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Меки и вкусни кифлички без яйца - топящо се в устата съчетание от вкусно тесто и разтапяща плънка с извара. Сладко-солено удоволствие, което е идеален спътник и на горчиво кафе, и на сладък чай, а защо не и на чаша прясно мляко? Сиренки-душички без яйца - вълшебно удолоствие в студените сутрини:

сиренки с извара и стафиди

Сиренки-душички без яйца

Продукти:

топло мляко, 300 мл

захар, 50 г

мед, 1 супена лъжица

суха мая, 5 г

брашно, 460 г

сол, половин чаена лъжичка

растително масло, 4 супени лъжици

За пълнежа:

извара, 300 г

захар, 2 - 3 супени лъжици

ванилова захар, 1 чаена лъжичка

стафиди по желание

масло, 20 г

жълтък + мляко, 1 с.л.

сиренки с извара

Приготвяне:

Смесете топлото мляко със захар и суха мая, разбъркайте старателно, докато маята се разтвори. Оставете за 15 минути, покрити с кърпа.

Добавете мед по желание, но с него кифличките ще бъдат меки и свежи за по-дълго време. Изсипете растително масло и добавете сол, разбъркайте.

Пресейте брашното и добавете на порции към тестото. Не прекалявайте с брашното, колкото по -малко е, толкова по-пухкави са кифличките. Месете с ръце, докато се получи мека и еластична маса. Сложете тестото в намазан съд, покриваме с кърпа и оставяме докато се удвои. Приблизително 1 час на топло място.

Комбинирайте извара със захар и ванилова захар, разбъркайте масата до гладка смес. Добавете стафиди, ако желаете, след като ги попарите с вода, а после ги изсушите върху хартиена кърпа.

Омесете тестото отново за кратко и го поставете върху работната повърхност. Разточете на правоъгълен слой с дебелина 5 мм, намажете с парче меко масло.

Разстелете изварата на равен слой и поръсете със стафиди или подправки (канела). Навийте на свободно руло и прищипете добре ръбовете. Нарежете на 12 охлювчета.

Покрийте тавата с хартия за печене, подредете охлювчетата и ги оставете под фолиото за 30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Намажете кифличките с разбит жълтък и мляко и печете 20 минути до златисто-кафяво.

вити сиренки

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft