Сиренки от ново поколение, не случайно станаха топ рецепта за всички майки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сиренки от ново поколение, не случайно станаха топ рецепта за всички майки
Сиренки от ново поколение, не случайно станаха топ рецепта за всички майки
15598
Сиренки от ново поколение, не случайно станаха топ рецепта за всички майки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един нов прочит на любимите сиренки на всички. Няма как да не ви допадне тази рецепта, ако сте почитатели на солените тестени изделия.

Това не е просто печиво, а истинско блаженство, състоящо се от "венчелистчетата" на въздушно тесто с обилен сочен пълнеж.

А ако искате да изглежда и грандиозно това е начина, по който да го приготвите

 

съставки

вода 200 ml

Пшенично брашно 650 g

прясно мляко 100 ml

мая 2 ч. Л.

захар 110 g

Ванилия 1 ч. Л

Слънчогледово масло 50 g

Яйце 2 броя

сол 1 ч. Л

Слънчогледово семе 1 ч. Л

 

подготовка

В смес от топло мляко и вода се разтваря маята. Налейте 2 супени лъжици захар и 2 супени лъжици брашно, разбърква се и се оставя 5 минути да бухне. В дълбока купа комбинирайте брашното със солта и останалата захар, добавете ванилията, яйцата, маята и растителното масло. Замесете тестото, покрийте с фолио и оставете за 60 минути на топло място.

Когато тестото втаса и се удвои, смачкайте с ръцете си и направете 22 равни парчета, навийте ги на топки и ги скрийте под фолиото

рецептаа за сиренки
Отделете жълтъците от белтъците. Смесете изварата или сиренето с яйчен белтък и захарта в хомогенна маса. Разпънете тестото в правоъгълна форма както е показано на снимката, разпределени по ръба 1 супена лъжица от пълнежа и навийте на половина диагонално да се получчи руло. Направете това с цялото тесто, оставяйки едно топче без пълнеж

рецептаа за сиренки
Покрийте с хартия за печене и поставете 18 ролки в кръг, нанесете втория ред от 14 ролки и сгънете останалите „венчелистчета“ по-близо до средата на композицията. Поставете последната топка тесто в центъра. 

рецептаа за сиренки
Намажете цялата торта с яйчен жълтък и поръсете със слънчогледово семе в центъра. Печете във фурната за 45 минути на 180 градуса. Оставете да изстине малко преди сервиране. 

рецептаа за сиренки

Не е необходимо да се нарязва- "венчелистчетата" лесно се отделят от общата маса

Не забравяйте да добавите рецептата към вашата Facebook страница, за да не я забравите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft