Сиромашка торта
22 Декември 2011
31963
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо сипете рома и стафидите в купа, за да се накиснат за половин час. Нарежете хляба на много малки парченца и ги поставете в дълбока купа. През това време смесете млякото, маслото и захарта. С тази смес залейте нарязания хляб. След около 30 минути хляба ще е поел всичкото мляко.
Изцедете стафидите от рома, настържете кората на лимона, разбийте яйцата и смесете всичко това с хляба. Когато разбъркате добре, изсипете получената смес в кръгла форма за кекс. Печете 30 минути на предварително загрята до 180 градуса фурна. Извадете тортата, когато хване златистокафява коричка.
Може да изпечете сладкиша и във формички за мъфини или мини-торти, които при поднасяне да залеете с карамелен сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари