Сиропирана баница със сирене - всички въздишат по нея:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сиропирана баница със сирене - всички въздишат по нея:
Сиропирана баница със сирене - всички въздишат по нея:
6477
Източник: actualno.com
Сиропирана баница със сирене - всички въздишат по нея:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще разчупим малко идеята за класическа баница със сирене , като я залеем с вкусен и ароматен сироп . Комбинацията между двата вкуса е невероятна и ще допадне на всички любители на сладко-солените ястия.

Опитайте да я приготвите по тази лесна рецепта следващия път и със сигурност всички ще въздишат по нея! Ето и рецептата за сиропирана баница :

Сиропирана баница

Продукти:

кори за баница - ½ пакет (6 бр.)

яйца - 1 бр.

кисело мляко - 1 к.ч.

краве сирене - 2/3 ч.ч. натрошено

сода бикарбонат - ½ ч.л.

кафява захар - 1 к.ч.

течна ванилия - 2 капки

шарлан - за намазване

ЗА СИРОПА

захар - ½ ч.ч.

вода - ½ ч.ч.

течна ванилия - 1 - 2 капки

Начин на приготвяне:

Трябва ви малка кръгла тавичка около 25 см диаметър. Намажете дъното и стените ѝ с шарлан (студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло). Намачкайте корите на хармоника и една по една ги подредете в кръг като роза – равномерно разпределете в тавата.

Отново намажтее с олио повърхността на набръчканите кори. Леко ги запечете до златист загар според фурната - около 10-15 минути на 180 градуса.

През това време в купа забъркайте млечната заливка:

Първо разбийте яйцето с вилица или телена бъркалка. Добавете 1 кафена чашка кисело мляко, в което предварително сте угасили содата. Добавете кафявата захар, 2 капки течна ванилия (не повече, за да не доминира), и старателно разбъркайте.

Извадете от фурната тавичката с изпечените златисти кори. Поръсете равномерно с натрошеното краве сирене и отгоре полейте равномерно млечната заливка, стараейки се да напоите и по краищата.

Печете във фурната на 180 градуса за около 25 минути (отгоре и отдолу) до златист загар.

През това време пригответе сиропа, като сварите с постоянно разбъркване за около 10-15 минути половин чаена чаша вода с половин чаена чаша захар. Накрая добавете 1-2 капки течна ванилия. Дръпнете сиропа от котлона и оставете леко да поизстине.

Нарежете вече изпечената баница на парчета и залейте равномерно със захарния сироп. Оставете сиропираната баница да престои няколко часа, за да се напоят корите. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft