Сиропиран орехов сладкиш без брашно: мериш с лъжица, разбиваш 3 мин. и печеш 25 мин.! Мега вкусно става:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сиропиран орехов сладкиш без брашно: мериш с лъжица, разбиваш 3 мин. и печеш 25 мин.! Мега вкусно става:
Сиропиран орехов сладкиш без брашно: мериш с лъжица, разбиваш 3 мин. и печеш 25 мин.! Мега вкусно...
11210
Сиропиран орехов сладкиш без брашно: мериш с лъжица, разбиваш 3 мин. и печеш 25 мин.! Мега вкусно става:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Трябва да опитате това!  Сладкишът без брашно е много сочен и вкусен! Силно препоръчвам да го опитате, няма да съжалявате. Всичко е много лесно - разбивате сместа 3 минути и печете 25 минути.

Отнема само няколко минути за заливане и след половин час имате най-голямата и сочна вкусотия. Мери се с лъжица, така че не е нужно да претегляте нищо. По желание може да добавите и малко лимонов сок към сиропа.

Сладкишът е без брашно, като вместо него се използва грис. Изпекох сладкиша в тава с размери 19х32 см, като го пекох 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Сиропът не е нужно да се вари, достатъчно е да се разбърка захарта, за да се разтопи и да се залее горещият сладкиш.

орехово реване

Сиропиран орехов сладкиш без брашно

Продукти:

  • 5 яйца
  • 9 супени лъжици олио
  • 9 супени лъжици захар
  • 9 супени лъжици прясно мляко
  • 9 супени лъжици грис
  • 12 супени лъжици смлени орехови ядки
  • ½ пакетче бакпулвер

За сиропа:

  • 3 чаши захар (от 200 ml)
  • 3 ½ чаши вода

Приготвяне:

Разбийте пет яйца на пяна, като постепенно добавяте захарта, за да може да се разтвори добре. След това добавете олиото и млякото. Разбийте за кратко, след което добавете сухите съставки:

Половин пакетче бакпулвер, гриса и отново разбийте за кратко и накрая добавете орехите. По желание може да добавите настъргана лимонова или портокалова кора - ако желаете, не е нужно. Разбийте добре още малко, за да се комбинират.

Намажете тава с размери 19x32 см (или приблизително) с олио и поръсете малко брашно (отърсете излишното). Изсипете готовата смес. Включете фурната да загрее на 180 градуса, след което сложете сладкиша във фурната, когато е добре загрята, и печете 25 минути.

През това време пригответе сиропа, тоест смесете водата и захарта и само бъркайте докато захарта се разтвори. Не трябва да се вари. Горещият блат се разрязва внимателно и се залива със студения сироп. Оставете сладкиша да се охлади добре и сервирайте. 

сиропиран орехов сладкиш

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft