Сиропиран сладкиш с канела
5 Май 2014
29117
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата се разбиват със със захарта на пухкав крем. Постепенно се добавят грисът и брашното, смесени с бакпулвера, ванилията и канелата. Миксерът се изключва, когато се добавя брашното и се включва след всяка нова порция!
Така приготвената смес се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка и се слага да се пече в загрята предварително фурна.
След като стане златист на цвят, блатът е готов (проверявайте готовността с клечка). Готовия сладкиш се изважда от фурната и се оставя да изстине.
От посочените продукти се приготвя стандартен сироп (не много гъст).
Сладкишът се залива със сиропа, като се спазва правилото - едното да е студено, а другото - топло. Готовият сладкиш се нарязва на кубчета или във форма по желание. Поднася се охладен.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари