Сиропиран ябълков сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сиропиран ябълков сладкиш
Сиропиран ябълков сладкиш
admin
Добавена от: admin
74326
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. настъргани ябълки
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
1/2 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
2 ч.л. канела
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. бакпулвер
кора от лимон
2 ванилии
3 с.л. ром или вишновка
За сиропа:
2 ч.ч. захар
250-300 мл вода
1-2 ч.л. ром или вишновка
1/2 ч.ч. олио

Обелете и настържете ябълките в дълбока купа. Изсипете при тях водата, олиото и останалите сухи съставки (като смесите бакпулвера с брашното). Бъркайте, докато сместа се хомогенизира добре и заприлича на кексово тесто. 
Изсипете готовото тесто във форма за кекс, предварително намаслена и набрашнена, с диаметър около 26 см. Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за 40-50 минути. Щом изстине сладкишът, пригответе сиропа: смесете продуктите за него в касерола на загрят котлон и бъркайте от време на време, докато течноста поизври и заприлича на сироп. Залейте с горещия сироп изстиналия сладкиш и щом поеме течността, нарежете на парченца! 
По желание може да поръсите с натрошени на ситно ядки, кокос и пр. или да гарнирате с парченца ябълка.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft