Скумрия на грил с медена коричка
14 Октомври 2013
14353
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 скумрии
4 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. сусам
1 с.л. олио
1 ч.л. мед
1 с.л. лимонов сок
смлян черен пипер на вкус
1 ч.л. настъргана лимонова кора
Почистете скумрията добре от вътрешностите и главите (включително тъмната линия до гръбнака). В купа смесете соевия сос, олиото, меда и сусама и объркайте добре, след което добавете черния пипер, лимоновите кора и сок. Разрежете рибата надлъжно и направете нарези по кожата с остър нож. Намажете с маринатата от двете страни. Маринованата риба изпечете на загрят грил по 8-10 минути от всяка страна. Рибата е готова, когато кожата попрегори и стане лъскава.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари